Моля, помогнете на мама да оздравее, много я обичам!

Един детски вопъл за живот накара две общини в България да събират пари за спасяване живота на 25-годишна жена от пазарджишкото село Лесичово. Трогателната история на младата майка взриви социалните мрежи у нас. В борбата й за живот дори се включи тригодишният й син, който призовава хората да помогнат майка му оздравее, съобщава Нова тв.

„Искам мама да оздравее. Много я обичам”. Това е детската мечта на 3-годишния Георги. Преди половин година животът на Руска Стайкова се преобръща. Жената получава внезапни болки в бъбреците и високо кръвно. Постъпва в болница и чува страшната диагноза.

„Бъбреците ми не функционират и се самоунищожават. Свиват се”, разказва Руска Стайкова.

„Оттук-натакът тя трябва три пъти в седмицата да идва на диализа и другата й алтернатива е трансплантацията”, обяснява д-р Благо Благов, завеждащ Клиниката по хемодиализа в Пловдив.

За да ходи през ден в клиниката в Пловдив, Руска напуска пазарджишкото село Лесичево и наема квартира в града. Не може да работи и разчита на болничните от 180 лева. Сама се грижи за единственото си дете. Помагат и родителите й.

25-годишната жена е в листата на чакащите за бъбречна трансплантация.

„Майка ми в момента започва да си прави изследвания. Да види колко е съвместима с мен, ако не стане, евентуално ще бъде моят баща”, допълва Руска Стайкова.

„Съгласна съм да дам и двата бъбрека. Стига да мога да помогна по някакъв начин на детето си..... Това дете някой трябва да го гледа”, категорична е Митка Стайкова - майка на Руска.

И тъй като у нас за бъбречна трансплантация се чака с години, Руска е насочена към клиника в Турция. Там обаче операцията струва 60 000 лева. Докторите в Истанбул дават голяма надежда, но сумата е непосилна за нея и семейството й.

„Аз вярвам, че ще се оправя. Вярвам в доброто. Мисля, че ще се оправя някой божии ден. Единствената ми мечта е да се оправя. Да съм подкрепа на моето дете и да си го отгледам”, казва Руска.