Слънце в Източна България, облаци в Западна

Минималните температури ще са между минус 12° и минус 7°

Днес облачността над по-голямата част от страната ще е разкъсана, в Източна България ще е предимно ясно. Ще е почти тихо, по-морския бряг с умерен и временно силен северен вятър. 

Минималните температури ще са между минус 12° и минус 7°, на места в главно в североизточните райони и до минус 15°-16°, според прогнозата на Националния център по метеорология и хидрология към Българската академия на науките.

Днес над Източна България ще преобладава слънчево време, докато над Западна облачността ще е променлива. Без валежи. Северният вятър и в източните райони постепенно ще отслабне, а в Дунавската равнина ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между минус 5° и 0°, в крайните югозападни райони до 2°.

Атмосферното налягане няма да се променя съществено и ще остане по-високо от средното за месеца.

Над планините облачността ще е променлива, в Източна България ще намалява до слънчево. Северният вятър ще отслабне, над западните масиви ще се ориентира от северозапад. Ще се затопли. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 7°, на 2000 метра около минус 12°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Северният вятър ще отслабне. Ще остане студено, с максимална температура на въздуха от минус 2° до минус 4°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. Температурата на морската вода е около 5°.