Вложители в КТБ се разпоредили с 3,25 млрд. лв.

Почти половин година вложителите в банката нямаха достъп до парите си

91 300 вложители в КТБ са се разпоредили с гарантираните си влогове в размер на 3 милиарда и 250 милиона лв. от началния ден на изплащането - 4 декември 2014 г., до 17:00 ч. на 7 януари 2015 г. Това съобщават от Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

Утре финансовият министър Владислав Горанов, заедно с шефа на фонда Радослав Миленков и с ръководителите на 9-те банки, обслужващи вложителите на КТБ, ще оповестят резултата през първия месец на изплащане.

Припомняме, почти половин година вложителите в КТБ нямаха достъп до парите си, като едва на 4 декември 2014 г. започна изплащането на гарантираните суми на вложителите. До производство по несъстоятелност на банката се стигна, след като на 6 ноември БНБ отне лиценза й. Бе обявено, че отрицателният капитал на КТБ е над 3,7 млрд. лева и тя не отговаря на капиталовите изисквания.

По искане на Върховната касационна прокуратура вчера и днес хамали и служители на прокуратурата изнасяха колекция скъпи картини и културни ценности на Цветан Василев от централата на КТБ на площад „Гарибалди".