8 януари: Сдържани и благоразумни

Хороскоп

07-01-2015, 19:00

Снимка:

BoredPanda.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Козирог, Луна в Лъв. Астрологична картина на деня

Луната и днес ще се движи през Лъв, но впечатленията и преживяванията ни няма да бъдат така ярки и запомнящи се както през вчерашния ден. И въпреки че стремежът ни към развлечения и силни емоции ще се запази, дори срещите с приятели и светските мероприятия могат да ни се сторят скучни. Спорове и малки травми могат да помрачат настроението ни, особено във вечерните часове, затова, ако имате разногласия с близките си, най-добре не ги провокирайте. Всъщност днес не бива да дразним никого, тъй като лесно бихме могли да нараним нечие самолюбие, а веднъж сторим ли го, ще ни бъде трудно да си възвърнем благоразположението на въпросния човек.

Въпреки горещите си тенденции, денят ни дава немалко възможности да подобрим качеството на живота си и степента на удовлетвореност от него. Струва си, например, да се оттеглим временно от суетата на живота и да погледнем отстрани на ситуациите в него. Те могат да ни послужат за огледало, отразяващо нашите вътрешни проблеми и състояния. Отдръпването от света също така може да ни помогне да различим собствените си мисли и впечатления, от тези, които сме позволили да ни бъдат наложени от вън.  Постарайте се да се освободите от чуждото влияние, най-вече от идеи и предложения, които ви изкушават с вашите слабости. Те могат да се окажат източник на бъдещи неприятности и да ви въвлекат в разрушителни ситуации. Бъдете сдържани и благоразумни и избягвайте сложни и двусмислени ситуации - те могат да изчерпят енергията ви и да повлияят негативно на репутацията ви.

Работа и бизнес
Денят е подходящ за енергични действия по дейности, изискващи бърза реализация, повечко физически усилия и работа, в която разчитаме най-вече на личните си сили и потенциал. Колективните, екипни дейности са застрашени от тенденцията към индивидуализъм, която е ярко проявена днес. Избягвайте да влизате в дългове, а ако имате такива, погасете онази част от тях, която е във възможностите ви в момента.

Здраве, хранене и красота
Днес можете да се заемете с отстраняването на козметични недостатъци, нежелано окосмяване, несъвършенства по кожата. Сега е моментът да започнете двуседмичен курс на лечение на целулита чрез масажи, козметични средства и подходяща диета. В храненето обаче трябва да проявите повече сдържаност. Намалете и приема на течности, за да не провокирате задържането на вода и появата на отоци. Уязвими са сърдечно-съдовата система и гръбначният стълб, които не бива да бъдат натоварвани излишно.