Разясняват най-важните моменти от Националната програма за енергийна ефективност

Регионалното министерство изготви брошурата, подпомагаща гражданите, желаещи да санират жилищните си блокове

Министерството на регионалното развитие и благоустройството изготви специална брошура с най-важните моменти на стартиращата Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. 

Брошурата дава информация и отговори на най-важните въпроси, касаещи програмата, която предоставя 100% безвъзмездна финансова помощ за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в допустимите сгради, съобщиха от пресцентъра на регионалното министерство. 

В нея потребителите се информират, кой и как може да кандидатства по програмата и какви са стъпките, които трябва да се направят. Поместена е и информация, какви са задълженията на общинските администрации, какви мерки ще се финансират и кое се счита за недопустим разход по програмата. 

Брошурата ще се разпространява сред гражданите безплатно от МРРБ както и от общините. Може да бъде намерена и на сайта на МРРБ, от където може да бъде изтеглена.

До края на месец януари 2015г. Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще публикува и методическите указания към общините и Сдруженията на собствениците, както и необходимите образци за кандидатстване пред общината.