Провокация! Циганин се изгаври с рутиала по хвърлянето на кръста

Животът

06-01-2015, 18:42

Снимка:

parvomai.net

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В Първомай се стигна до скандал и ромът си показа оная работа

Грозен екшън опорочи празника в Първомай. Започнал нормално, по канон, ваденето на кръст завърши не само с бой, но и със размахан полов орган и счупен символ на вярата. След задължителната литургия шествие с иконите пое към фонтана пред пощата. Там събралото се множество търпеливо изслуша службата  за освещаването на водата. Грозните сцени се разиграха веднага след като отец Станимир хвърли кръста.

9 млади мъже се хвърлиха в битка все едно на живот и смърт. В мелето не стана ясно кой пръв е стигнал до кръста, но три момчета го издигнаха над главите си – Манол Георгиев, Христоз Христозов и Мирослав Митрев. На друго мнение обаче беше мургавата част от публиката, според която ромът Георги пръв е хванал кръста. В подкрепа на това твърдение един от неговите приятели извади „обрязан аргумент“ от което публиката онемя. Стигна се до намеса на полицията, а отец Станимир примирено призна, че Георги е бил пръв. След благословията му беше дадена и наградата от 200 лв. В разигралите си грозни сцени пострада и кръстът, който излезе от водата с пречупено рамо.

Празникът разочарова присъстващите, а това даде повод на отците да заявят, че следващата година ще скачат само момчета, които носят кръщелното си свидетелство. Очакваме полицията да се самосезира за непристойното поведение на рома. Готови сме да предоставим и необработени кадри от случката.

Циганинът е бил арестуван по-късно днес след подаден сигнал за непристойно поведение на обществено място. Той е задържан в РУП – Първомай.

Източник: parvomai.net