7 януари: Комплименти и подаръци

Хороскоп

06-01-2015, 19:06

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Астрологична картина на деня - Слънце в Козирог, Луна в Лъв

Въпреки че вече мнозина вероятно упорито се опитват да се настроят на по-сериозна, делова вълна, тенденциите, описани от небесните светила, тяхното движение и взаимодействие продължават да бъдат празнични, някак непринудени, да не кажем несериозни. Венера и Меркурий приятелски ни намигат от Водолей, приканвайки ни да изоставим стереотипите и като че ли не изискват от нас нищо повече от това да демонстрираме добри маниери и нестандартен вкус, а на Луната в Лъв като че ли единствената ѝ грижа е да добави ярка индивидуалност към и без това бляскавия си имидж. И тъй като каквото на небето, това и на земята, на принципа на подобието не ни остава нищо друго, освен да продължим да празнуваме, да си разменяме комплименти, пожелания и подаръци. Дано не сте планирали за сряда важни срещи - няма да имате проблем със светските любезности, но, докато си разменяте комплименти, току виж времето ви изтекло, преди да се стигне до продуктивен разговор по същество.

Все пак денят ни предоставя и достатъчно добри възможности - например, да опресним и укрепим полезните си връзки, да подчертаем имиджа си и да затвърдим позициите си и добрите впечатления в околните, най-вече на тези, на чиято помощ и благоразположение разчитаме. Избягвайте дребнавостта, споровете, нечестните ходове и упорството. Пазете се също от прекалено разточителство и предприемане на необмислени ходове, свързани с разходване на пари и материални средства. Не подавайте ухо на ласкателства и не взимайте решения под влияние на комплименти.

Работа и бизнес

Въпреки че деловото общуване ще се съсредоточи най-вече върху светския си аспект, това съвсем не е ден, в който си струва да се посветим на сериозна и задълбочена работа в усамотение. Тя няма да се окаже много по-продуктивна от общуването, освен ако не се изявявате професионално в областта на изкуството. Търсете съветите на по-опитните, на тези които стоят по-високо в йерархията и са доказали професионализма си, засвидетелствайте им уважение. Със сигурност има какво да научите от тях. Ще им направите впечатление, ако проявите креативност и нестандартно мислене.

Здраве, хранене и красота

Това със сигурност е ден, в който трябва да отделим достатъчно време за имиджа си. Грижата за лицето и тялото, почистването, използването на козметична апаратура и по-агресивни козметични средства ще имат незабавен и видим ефект. Оформете веждите, маникюра и педикюра си. Смело можете да експериментирате и с цвета и формата на прическата си. Ще останете удовлетворени, а и ще привлечете щастие и късмет в живота си.

Храната обаче трябва да е лека и питателна. Въздържайте се от преяждане - организмът ви няма да добие повече сили от храната, а напротив - ще изчерпи допълнителни ресурси, за да я усвои и преработи.