Бенефициентите по ОП „Регионално развитие“ могат да кандидатстват за наградите на „RegioStars 2015“

Бенефициентите по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013г. могат да кандидатстват за годишните награди на „RegioStars 2015“ на Главна дирекция „Регионална и градска политика“ на Европейската комисия. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Наградите са в четири категории:
-Интелигентен растеж: Разгръщане на потенциала за растеж на малките и средни предприятия за дигитална икономика;
-Устойчив растеж: Мобилизиране на инвестициите в енергийната ефективност в полза на гражданите и обществото;
-Приобщаващ растеж: Интегриране в обществото на лицата в риск от социално изключване;
-CITYSTAR: Преобразуване на градовете за бъдещи предизвикателства.
Подробности за наградите „RegioStars 2015“ могат да бъдат намерени на интернет страницата: http://ec.europa.eu/regional_policy/projects/regiostars/regiostars_en.cfm.
Крайният срок за кандидатстване е 28 февруари 2015г. През последните години оперативната програма промени облика на българските градове и региони, като бяха реализирани изключително успешни проекти, допринасящи за подобряване качеството на живот и работа и насърчаване на растежа и заетостта в областта на устойчивото интегрирано градско развитие, подобряването на енергийната ефективност, социалното включване, културното развитие, достъпността до туризма, както и по инициатива JESSICA. Участието на български проекти ще е едно допълнително признание за усилията, положени през изминалите години. Въпроси за участие в конкурса могат да бъдат задавани на тел.: (02) 9405654 или VHristov@mrrb.government.bg, Васил Христов.