Рада Коджабашева напусна ББЦ

Тя пожела на всички, които се занимават с политика, да изпълняват обещанията си

Зам.-председателката на "България без цензура" Рада Коджабашева напусна партията. В профила си във Фейсбук Коджабашева пише: "На 15.12.2014 година връчих заявлението си за напускане на ПП ББЦ и искам да ви информирам за това. (От уважение към Коледните и Новогодишни празници изчаках ). Искам да пожелая на всички, които се занимават с политика и управление на хора да овладеят поне три неща – да са точни на срещите, да изпълняват обещанията си и да уважават партньорите си".

Тя заявява още, че ще продължи да защитава политическите идеи, в които вярва, че ще променят разговора в България от “Хип – хопът ми е по- добър от хип – хопа ти” към задълбочени консултации и реални действия за възстановяване самочувствието и мощта на "Българската държава и народ".

В края на декември четирима депутати от ББЦ - Стефан Кенов, Георги Ковачев, Борислав Иглев и Христо Тодоров, подадоха оставки като членове на партията и от всички заемани от тях длъжности в нея.  Те обаче заявиха, че остават лоялни към Парламентарната група на партията - "Български демократичен център".

Преди това и Росен Петров, който дотогава беше един от приближените на лидера, напусна парламентарната група и партията.
Самият Николай Бареков подаде оставка като председател на председателския съвет на Коалицията от партии ББЦ, като преди това обяви, че сваля доверието си от от депутатите на ЛИДЕР, ЗНС и Гергьовден, които подкрепиха промените в Закона за МВР и пенсионната реформа.