13 родители в Русе пораснаха заедно в проект на УНИЦЕФ

Всеки от тях получи Удостоверение за израстване и напредък в родителството

Приключи втория цикъл на проекта „Работилница за родители – да пораснем заедно” на Народно читалище „Захари Стоянов -1937” - Русе, финансиран от УНИЦЕФ България и подкрепен от Община Русе.

Всяка сряда от средата на месец септември до началото на декември 2014 г. 13 родители се събираха и в рамките на два часа в партньорство и сътрудничество с психолозите Мариана Маринова и Ивелина Димитрова - водещи на работилниците, обменяха опит и си сътрудничеха активно в търсене на решения за изпълнение на родителските отговорности, предаде arenamedia.net.

Цикълът от работилници бе оценен като изключително полезен от всички участващи.
Темите помогнаха на родителите да придобият по-голяма увереност в справянето със своите задължения, научиха ги на повече търпение в общуването с децата и как да се справят в трудни ситуации с нежелано поведение. В края на годината всеки родител получи  Удостоверение за израстване и напредък в родителството.

Поради големия интерес, на който се радва проектът, УНИЦЕФ България ще подпомогне читалището за провеждане на трети цикъл, който е планиран да започне през пролетта на 2015 година.