Студеното време продължава

Региони

06-01-2015, 06:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Новата седмица започва със застудяване

Ледено кралство (Галерия)

Жълт код за опасно силен вятър е обявен за Добрич, Варна, Бургас и Кърджали

През следващото денонощие с умерен, в Източна България – силен вятър от север-северозападен в страната ще продължи да нахлува студен въздух. Облачността ще е променлива, главно над Източна България и планинските райони, по-често значителна. Само на отделни места е възможно да прехвърчи сняг. Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, максимални - между минус 2° и 3°, в София - минимална минус 6°, максимална - около минус 1°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Атмосферното налягане бавно ще се повишава и ще стане по-високо от средното за месеца.

Над планините ще бъде със значителна облачност и на места ще превали слаб сняг. Вятърът ще е от север - силен, по старопланинското било бурен и ураганен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 7°, на 2000 - около минус 14°.

Над Черноморието ще духа силен северен вятър. Облачността ще е по-често значителна, но без валеж. Максимални температури между 0° и 2°. Температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Жълт код за опасно силен вятър е обявен за Добрич, Варна, Бургас и Кърджали. В тези области ще духа силен север, северозападен вятър със средна скорост 12-17 м/сек. и пориви до 20-22м/сек.