Приеха оставката на директора на разградската болница

Причината е случаят с 8-годишното момче, което почина пред Спешното отделение на болницата

Днес министърът на здравеопазването Петър Москов е поискал и получил оставката на директора на разградската болница д-р Гечо Жеков, съобщи БНР. Причина за това е случаят с 8-годишното момче, което почина пред Спешното отделение на болницата.

Цялата преписка на Агенция „Медицински одит” е изпратена на Етичната комисия към Лекарския съюз, която има компетенции да вземе отношение за възможността за отнемане на лекарски права, ако се установи, че е необходимо.

Министър Москов е издал заповед тази сутрин до всички директори на болници в страната и до Центровете за спешна медицинска помощ да спазват член 7 от Закона за лечебните заведения, според който лице в спешно състояние не може да бъде върнато или неприето в лечебно заведение. Същият документ задължава при транспортиране на болни да се използва единствено специализиран транспорт с медицински екип в него. Относно конкретния случай министър Петър Москов каза, че се касае за липса на всякакъв организационен потенциал и за проявено бездушие.