6 януари: Свободни и непринудени

Хороскоп

05-01-2015, 19:11

Снимка:

община Стара Загора

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

В нощта срещу Богоявление наричаме за Ново начало

Пълнолуние в Рак: Трансформация на емоционалната реалност

Слънце в Козирог, Луна в Рак

Казват, че в нощта срещу Богоявление небето се отваря за нашите молитви и всеки с чисто сърце и добри намерения може да измоли Божията благословия за тях. В този момент за първи път през годината се събужда магическата и  очистителната сила на водата. Нощта и водата в която се оглеждат небето и звездите са свещени, а през тази година, освен звездите във водата ще се оглежда и пълната Луна-допълнителен източник на магическа сила. Нека вашите добри намерения през тази нощ се превърнат в щастливи сбъдвания!

Във вторник, през активната част на деня луната ще се движи на празен ход, което вероятно ще попари очакванията на онези които са се настроили за активен делови напредък или бърз развой по отношение на текущите ситуации. Затова пък ще имаме достатъчно време да усвоим посланията на вчерашното пълнолуние и най вече да интегрираме в съзнанието си емоционалните послания изплували от по-дълбоките психични пластове през вчерашният ден.

Ако емоционалния водовъртеж ви е повлякъл, използвайте този ден за да дадете почивка на психиката и да подредите мислите си. За мнозина този ден ще се окаже време за настройване към нови правила в личното или деловото обкръжение и за нагаждане към решенията на хора, с които се налага да се съобразим. Ще се нуждаем от търпение и умение да се съобразяваме с чувствата и решенията на околните. В случай че ярките емоции и последствията от тях са ви подминали обаче, имате пълното право да се отдадете на неангажиращо и ненатрапчиво общуване със всякакви хора, по всякакви въпроси. Венера и Меркурий вече дружно се движат в приятелски настроения Водолей и предизвикателства от светско естество няма да ни липсват. Благодарение на тях настроението ни ще става все по-леко, освободено и непринудено, което обуславя спонтанни срещи със стари приятели и запознанства с нови интересни личности. Приятното усещане за нахлуващите свобода и радост в живота ни , съчетани с липсата на съществени причини да се ангажираме сериозно с нещо конкретно, създават условия този ден да се превърне в истински празник, какъвто действително е. Просто седнете пред компютъра или вземете телефона и се насладете на общуването със стари и нови познайници. Нищо чудно, случаен разговор да завърши с интересно делово предложение или идея за съвместна интелектуална дейност.

Работа и бизнес
Най-добре не планирайте за днес важни делови срещи от които очаквате конкретни резултати. Затова пък спокойно можете да посветите деня на неформално общуване. То и без това ще се разгръща от само себе си и ще трябва да положите специални усилия за да се абстрахирате от закачките и бъбривото настроение на колегите си, ако се налага да вършите работа изискваща концентрация и внимание.

Здраве, хранене и красота
По време на Пълнолунието , ден преди и ден след него, в Природата всичко е в изобилие и в процес на максимално усвояване. Необходимо е да се храним обилно и разнообразно, можем дори да се отдадем на своите кулинарни пристрастия. Ако искате обаче  да се освободите бързо от излишни килограми можете да предприемете 3 дненва диета, но следва да имате предвид, че физическия глад може да провокира емоционална невъздържаност, страхове и депресии.Ако желаете да се освободите от токсини ,шлаки и излишни килограми, пийте повече течности за да стимулирате отделителните процеси в организма, но не гладувайте.