Милен Пенев е новият директор на „Гранична полиция”

Политика

05-01-2015, 14:58

Снимка:

БТВ

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шефът на „Гранична полиция“ Захарин Пенов подаде оставка

Той заменя подалия оставка заради катастрофата с полицаи Захарин Пенов

„Гранична полиция” е с нов директор от понеделник, съобщи БТВ. Милен Пенев заменя Захарин Пенов, който подаде оставка след инцидента в Горно Ябълково. Досега Пенев бе заместник-директор на службата. Новината бе съобщена от вътрешния министър Веселин Вучков на церемонията „Полицай на годината”.

Дни преди Нова година Пенов подаде оставка заради тежката катастрофа в нощта на 25 срещу 26 декември, при която загина 34-годишният служител на „Гранична полиция”-Русе Асен Асенов, а 14 други полицаи бяха ранени.

Вучков обяви днес, че вероятно в началото Пенев ще бъде временно изпълняващ длъжността: „Ние смятаме, че той заслужава да бъде и титуляр на поста”. Министърът допълни, че Пенев е човек от кариерата и целият му професионален стаж е минал в дирекцията.

Той обясни назначението му с думите, че това е съвсем естествена приемственост. „Пенев винаги беше с мен на границата, с целия екип, когато на няколко пъти се наложи да посещавам участъка в Елхово, така че имаме добри впечатления и аз като политически ръководител, и главният секретар мислим, че необходимата приемственост ще бъде гарантирана”, коментира Вучков.