10 са пожарите от началото на годината

Крими

05-01-2015, 14:30

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

При четири от случаите причината е самозапалване на сажди в комин

10 са регистрираните пожари от началото на годината. Няма пострадали, а само материални щети.

В първия ден на 2015-та, около 11:30 часа, се е запалила вила в местност "Прибой". Изгорели са част от покривната конструкция, мебели, електрически уреди и домакинско имущество. Причината е самозапалване на сажди в комин.

Същият ден огнеборците са гасили и комин на апартамент в "Трошево", а заради неправилно боравене с новогодишни пиротехнически изделия са се запалили бали фураж в гараж на къща в село Константиново. Заради необезопасен комин, около 20:20 часа, е пламнала вила на ул. "Теодор Стратилат" във "Виница". Изгоряла е част от покривната конструкция и ламперия.

На 2 януари, около 15:15 часа, е имало пожар в цех за обработка на дървесина на ул. "Смолян" в Долни чифлик. Причината за пожара е неправилно боравене с вентилаторна печка. Изпепелен е автомобил "Фолксваген". Два часа по-късно огнеборците са гасили къща в местност "Акчелар". Стихията е лумнала от самозапалване на сажди в комин. В Девня, около 23:00 часа, е имало пожар в "БМВ", паркирано пред заложна къща на бул. "Съединение". Изгоряло е и "Рено", засегнат е и "Ситроен".

Вчера е имало пожар в автомобил и във Варна. Сигналът за огнената стихия е получен в 01:40 часа. Колата "Ауди" е била паркирана пред жилищен блок на ул. "Кестен". Причините за инцидента се изясняват. Няма пострадали хора. Изгоряла е задната част на автомобила. Огънят е засегнал и "Ситроен", паркиран близо.
На 4 януари пожарникарите са гасили и магазин за хранителни стоки на ул. "Атанас Манов". Повредено е само осветително тяло.