Министри обсъждат мерки за превенция на имиграционния натиск към България

Днес ще се проведе координационна среща за обсъждане на мерки за превенция на имиграционния натиск към страната ни

Това съобщи вицепремиерът Меглена Кунева, предаде БНР. На срещата ще присъстват министрите на вътрешните работи, на отбраната и на регионалното развитие Веселин Вчуков, Николай Ненков и Лиляна Павлова. Ще бъде поканен и земеделският министър Десислава Танева, тъй като, по думите на Меглена Кунева, ведомството също може да допринесе за подобряване на сигурността по границата:

"Ние ще търсим друга динамика в развитието на тази толкова важна тема. Ще направим много по-динамични връзките с ЕК. Има необходимост от много по-висок професионализъм. От много по-добро взаимодействие и с останалите европейски страни и с техните служби. Това са неща, които аз искам да видя променени в Агенцията за бежанците. Разбира се, сериозна координация трябва да има и с МВР", заяви Кунева.

Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси отказа за коментира публикации за намерението на три страни-членки да ни върнат седем хиляд бежанци, защото са преминали през нашата страна. Тя прогнозира засилване на имигрантския поток след 1 март.