Без сериозни ПТП-та на пътя в последния почивен ден

Над 700 000 българи са пътували за коледните и новогодишни празници

Без сериозни пътни инциденти и без жертви премина денят на интензивното пътуване в последния почивен ден. Заради падналия дъжд и сняг пътните настилки са мокри и хлъзгави.

Въпреки интензивното движение през целия ден, добрата новина е, че сериозни инциденти няма. Обстановката по пътищата в страната е спокойна. На входовете на София задръствания няма, съобщи bTV.

Трафикът в следобедните часове значително се увеличи на входа на София откъм автомагистралите „Тракия” и „Хемус”. Над 700 000 българи са пътували за коледните и новогодишни празници, като над 150 000 българи посрещнаха Коледа и Нова година извън страната.

От КАТ и МВР предупредиха шофьорите да тръгнат по-рано на път и да използват светлата част от деня, а не да тръгват в последния момент, за да няма силно натоварване по пътищата на страната, което да намали и предпоставките за инциденти на пътя.

Статистиката на МВР сочи ръст на катастрофите и жертвите на пътя. През изминалата година 655 са загинали във войната по пътищата (през 2013 г. загиналите са 510), а над 8000 са ранените.