Мъжете отслабват по-бързо от жените

Общество

04-01-2015, 17:17

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Слабеем с помощта на... интелигентна вилица

От диети се напълнява!

Защо жените мразят Коледа?

Предимството на дамите е, че си поставят по-реалистични цели за отслабване

Мъжете се справят по-успешно от жените с отслабването, тъй като губят тегло по-бързо и им е по-лесно да поддържат новата си форма, пише в. "Сънди експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания сред 1850 души.

Допитването разкрива, че борбата с излишните килограми е "лесна работа" според голям процент от представителите на силния пол. Анкетата показва също, че мъжете се справят по-успешно с отслабването както в краткосрочен, така и в дългосрочен план, разясниха Дарик и БТА.

Проучването сочи още, че ако при мъжете се прояви йо-йо ефект от спазването на диета, то това става по-бавно, отколкото при жените.

Предпочитаният от 28 процента от мъжете метод за отслабване е комбинирането на здравословна диета и тренировки. Следващият най-популярен избор - за 23 процента от представителите на силния пол, е увеличаването на времето за разходки. Около 20 процента от борещите се с излишното тегло мъже наблягат на ограничаването на мазнините.

Допитването обаче разкрива, че представителите и на двата пола не са склонни да се откажат от пиенето с цел да отслабнат - само 13 процента от анкетираните са готови да загърбят алкохола в името на по-стройна фигура.

Предимството на жените в борбата срещу излишните килограми е, че си поставят по-реалистични цели за отслабване. Дамите обаче не крият, че често им липсва силна воля, за да се придържат към избраните диети.