Пик на бързите кредити по празниците

Най-често исканите суми са от 200 до 1000 лева

Пик на търсенето на бързи кредити се отбелязва в края на старата и началото на новата година, съобщават от бранша, информира БНТ. Притиснати от по-високите сметки през зимния сезон и големите разходи по празниците, мнозина българи търсят бързи кредити. Най-често исканите суми са от 200 до 1000 лева.

“Тежка, но интересна година!” е равносметката на Павлина Динева, която е на ти с продажбите на бързи кредити. Стабилният ръст в исканията е налице, категорична е тя. Според Динева, хората търсят пари за най-различни нужди.
"В малкия град за празници да си купиш нова рокля, да си купиш обувки се теглят 1000 лева, за да бъдат най-красиви на съответното мероприятие", коментира експертът.

Според консултанта Валентин Андреев обаче, основната причина столичани да поискат пари са просрочените задължения. "Българите гледат просто да изчистят задълженията за старата година и да започнат наново, да са просто чисти за новата година", коментира той като обясни, че ивън София по-големият дял от изтеглените пари са за развлечения - балове, сватби, семейни сбирки са достатъчен повод на нашенци за бърз кредит.

Ремонт на дома, разкрасителни процедури, ваканции, части за музикални инструменти, медицински услуги, образование. Неизброими са примерите от графа “Причини” за бърз кредит. Оказва се обаче, че подобен заем предлага краткосрочно решение, което е удобно, ако с него се борави разумно.

Близо 2/3 от потребителите предпочитат да внасят месечните си вноски по банков път.