Вестниците в неделя, 4 януари

Най-доброто от печата

04-01-2015, 07:15

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

38 неизвинени отсъствия на депутатите за 16 заседания


„24 часа"
38 неизвинени отсъствия имат депутатите за първите 16 заседания от началото на мандата на 43-ото народно събрание на 27 октомври до края на ноември миналата година. Това става ясно от публикуваната статистика на парламентарния сайт.
Първите трима, които са се скатали от работа без основателна причина още на третото пленарно заседание на 30 октомври, са независимият вече Велизар Енчев, който по това време все още бе част от Патриотичния фронт, Димитър Танев от реформаторите и Мустафа Карадайъ от ДПС.


Германия търси български работници: Готвачи и бармани изкарват по 2000 евро в увеселителен парк
„Труд"
Веригата ресторанти за бързо хранене "Макдоналдс" в Мюнхен набира български кадри за ръководители на смяна. Опитът в ресторантьорския мениджмънт е предимство. Задължително е да владеете немски свободно. Основната брутна заплата е 1855 евро, като за всяка смяна се начисляват добавки. Работодателят помага за намирането на квартира. Месечният наем е 223 евро за първите 6 месеца. Компанията осигурява и безплатна храна. Работи се по 39 часа на седмица.


Зоополиция напролет
„Стандарт"
Зоополиция ще следи за насилието над животни. Звеното във вътрешното министерство ще бъде създадено с промяна в закона за МВР през пролетта, научи "Стандарт". Идеята е на евродепутата от ГЕРБ Емил Радев. Тя е била обсъдена с вътрешния министър Веселин Вучков и заместника му Красимир Ципов. "Оказа се, че в 90% от държавите в Европа има такава полицейска структура и с екипа ми разгледахме голяма част от законодателството", обясни Радев.


2000 бебета захвърлени за година
„Монитор"
Близо 2000 бебета са били изоставени от родителите си през изминалата година у нас. Стряскащата статистика изнесе вчера зам.-министърът на младежта и спорта и бивш директор на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов. Той уточни, че сред основните причини за това са проблемите в образованието на родителите, ранното им отпадане от училище и браковете между непълнолетни. Бедността и нежеланата бременност също често били мотив за отказване от рожбата.


Нова порция вледеняващ студ идната седмица
"Новинар"
Нова порция вледеняващ студ ще обхване от следващата седмица България с нахлуване на студен въздух от северозапад.
Още от понеделник се очаква арктически студ да достигне територията на страната. Живакът ще спадне трайно под нулата, като се очаква да достигне и до минус 18 градуса и във вторник и сряда няма да може да се вдигне над нулата и през деня.
Най-ниски ще са температурите в нощта срещу 8 януари, когато в Североизточна България минималните ще спаднат до минус 15 градуса. Максималните отново ще са отрицателни.