Вижте Европа в полунощ на Нова година

Сателитната снимка на континента е най-възхитителната новогодишна картичка тази година

Как изглеждаше точно в полунощ Европа, погледната от Космоса? Сателитната снимка на обляния в празнични светлини континент е най-възхитителната новогодишна картичка тази година, съобщи БНТ.

Триумфалната арка в Париж се превърна в площадка за изстрелване на фойерверки. Светлинното шоу озари “Шанз-Елизе” за радост на многохилядната публика, изпълнила булеварда.

Без престрелки премина новогодишната нощ в Донецк. През деня в размирния район също нямаше бойни действия. Новата година донесе празнично настроение дори и в бомбоубежищата. 

Властите в Брюксел забраниха на гражданите да организират собствена заря за посрещането на Нова година. За сметка на това над 100 хиляди души се насладиха на внушително светлинно шоу в центъра на белгийската столица. 10 000 цветни ракети с общо тегло 600 килограма разпръснаха 90 000 горящи звезди в небето.

Червеният площад в Москва стана разноцветен под светлината на фойерверките и светлинните ефекти. Хора от цяла Русия и от много краища празнуваха в центъра на Москва и приемаха поздрави от самия Дядо Мраз.

Най-студената новогодишна нощ за последния половин век беше регистрирана в Румъния. В Букурещ беше минус 20, а в окръг Ковасна бяха измерени минус 31 градуса. Температурите не помрачиха новогодишното настроение.

Два милиона души, 16 минутна заря и дръзки пожелания като “революция, пари и секс”. Всичко това и още много се случи на плажа Копакабана в Рио.

Със заявка за световен рекорд Дубай влезе в Новата 2015-та. Арабското емирство кандидатства за категорията “най-голяма фасада, огрята от светодиодно осветление” с близо 70-те хиляди светодиодни панела, обвили високата 828 метра сграда Бурж Халифа.