Еквадор е най-добрата страна за пенсиониране

На второ място е Панама

Еквадор е най-добрата страна в света за пенсионерите според класацията на списание "Интернешънъл ливинг" за 2015 г, съобщава Нова телевизия по данни на "Форбс".

Списанието изготвило ежегодния си индекс на най-добрите дестинации за пенсиониране в света въз основа на разнообразни данни – от климата до отстъпките за пенсионери. Тази година индексът включва 25 страни, а победителят Еквадор изпреварва миналогодишния шампион Панама.

Латиноамериканската страна получава най-добра оценка в категориите "купуване и наем" и "климат" и високи оценки във всички останали категории. Чужденците са привлечени от ниските разходите за живот, идеалния климат, красивите и разнообразни пейзажи и благоприятните придобивки за пенсионерите.

Втората най-добра дестинация за пенсиониране е Панама, която получава най-висока оценка в категорията "придобивки и отстъпки за пенсионерите". Според авторите на класацията нито една друга страна, включена в индекса, не прави повече за пенсионерите, както местни, така и чуждестранни.

Мексико е третата най-добра страна за пенсиониране в света. Благодарение на близостта със САЩ комфортът на дома никога не е твърде далеч в Мексико. Установени центрове с чужденци в общини като Пуерто Валарта и Сан Мигелде Аленде улесняват интеграционния процес, а отлични имоти могат да бъдат намерени на много по-ниски цени, отколкото в САЩ.

В топ 10 попадат още Малайзия, Коста Рика, Испания, Малта, Колумбия, Португалия и Тайланд.