Ексдепутати стават сътрудници в Народното събрание

Като такива те не получават заплата, но имат пропуск за парламента

Бившият народен представител от НДСВ и лидер на Партията на българските жени Весела Драганова стана съветник в парламента. Тя ще е нещатен сътрудник на Комисията по европейските въпроси и контрол над еврофондовете, макар като образование да е посочила социална политика, става ясно от сайта на парламента. Комисията оглавява Светлин Танчев, който е и шеф на групата на БДЦ, а Драганова и партията ѝ са негови коалиционни партньори.
Поне 30 бивши депутати са писани за нещатни сътрудници и на комисии, и персонално на депутати. Като такива те не получават заплата, но имат пропуск за парламента.
Двукратният олимпийски шампион по стрелба и ексдепутат от левицата Таню Киряков отново ще е в парламента, но като сътрудник на Добрин Данев от БСП. Емилия Масларова пък ще помага на Кирчо Карагьозов, пише „24 часа“.

Ариф Агуш от ДПС ще помага със съвети на Комисията по енергетика. Ексдепутатът от ГЕРБ и настоящ шеф на борда на Центъра за градска мобилност Румен Стоилов ще съветва Александър Ненков. Владимир Тошев от ГЕРБ е издал пропуск на Любомила Станиславова, с която вече бяха заедно в парламента. В момента тя е парламентарен секретар на МВР. Георги Андонов е избрал за съветник кмета на Димитровград Иво Димов.
Ексдепутатът от СДС Иван Сунгарски пак ще снове из парламентарните кулоари но като помощник на Гроздан Караджов от РБ. Финансовият министър в кабинета “Костов” Муравей Радев пък е съветник на Мартин Димитров.

Зам.-министърът на екологията в служебния кабинет “Близнашки” Владимир Дончев ще помага на ресорната комисия в НС. Зам.-кметът по транспорта на София по времето на Бойко Борисов Велизар Стоилов също ще е експерт към съответната комисия в НС.
Бившият шеф на НСБОП, НСО и БОРКОР ген. Румен Миланов ще помага на Красимир Янков от БСП.