Откриха нови отломки от падналия самолет на Air Asia

В издирването участват няколко държави с 65 кораба, 14 самолета и 19 хеликоптера

Два големи обекта от падналия преди дни в Яванско море самолет на малайзийската компания Air Asia са били забелязани и разследващи се отправят към мястото, предадоха световните информационни агенции.
Допълва се, че отломките са на дълбочина 30 метра. Издирват се и черните кутии. Съобщава се обаче, че лошото време продължава да спъва операцията.
Общо в нея участват няколко държави с 65 кораба, 14 самолета и 19 хеликоптера.

Припомняме, на 28 декември сутринта самолет Airbus на компанията AirAsia излетя от Сурабая за Сингапур. След по-малко от час пилотът е поискал разрешение за промяна на курса и височината на полета заради лошото време по маршрута на полета. Той е получил разрешение да заобиколи облачната зона, но не и за промяна на височината, тъй като в района е имало и други самолети. Малко по-късно самолетът, на който е имало 162-ма души, е изчезнал от радарите. Самолетът е паднал в Яванско море до остров Борнео. Смята се, че е на дълбочина между 30 и 50 метра.

Вече бяха открити и първите жертви. Намерени бяха и отломки на самолета. Все още причината не е известна.
Междувремено бе съобщено, че Индонезия временно е забранила на Малайзия полети в маршрута на QZ8501, докато тече разследването.