В Нефтохимик не се шегуват, насрочиха тренировка на 2 януари

Спорт

02-01-2015, 15:06

Автор:

Коста Янков

Всичко от Автора

Следващият мач от НБЛ на бургаските баскетболистки е след 8 дни срещу Рилски спортист

В Нефтохимик не се шегуват! Треньорът Дечо Коешинов пусна баскетболистките само два дни в почивка за посрещане на Новогодишните празници. Още на 2 януари (петък) има насрочена тренировка, която ще започне в 18 часа в спортна зала "Бойчо Брънзов".

Няма привелигировани момичета, пуснати в по-дълга ваканция. На линия ще бъдат и двете чужденки в отбора - американката Шарел Алън и сръбкинята Драгана Гобелич. Нефтохимик се готви за следващия си мач от НБЛ, който е на 10 януари в самоков срещу местния Рилски спортист. Бургазлийки имат да си връщат, след като на старта на първенството в първия кръг допуснаха изненадваща загуба от този съперник. Нефтохимик преследва високи цели през сезона, като амбициите са да се пребори за шампионската титла и купата на България. В момента след 10 изиграни кръга отборът от Бургас заема второ място във временното класиране с 8 победи и 2 загуби, с една повече от лидера Хасково.

"На този етап нямаме намерение да подсилваме състава с нови баскетболистки", призна пред "Бургас утре" главният мениджър на БК Нефтохимик Огнян Томов. Както е известно по средата на есенния сезон в Бургас пристигнаха опитните Вера Перостийска и Шарел Алън и присъствието им даде резултат. Нефтохимик записа 7 поредни победи, включително и над лидера Хасково и то като гостенки.