3 януари: На лов за знания и перспективи

Хороскоп

02-01-2015, 16:47

Снимка:

Varnautre.bg / Мариан Желев

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Козирог, Луна в Близнаци. Астрологична картина на деня

Годината започва с противоречиви тенденции, които сме длъжни да овладеем и подчиним на личните си стремежи и съхраняването на общия мир. Венера и Меркурий вече се движат в тандем и ще запазят съюза си почти през целия месец, позволявайки ни с лекота да постигнем съгласие там, където това не ни се е отдавало до този момент. Разбира се, хармоничното уреждане на взаимоотношения и спорни въпроси е постижимо, само когато има воля и стремеж това да се случи.

По метода на изключването, годината започва именно с онези ситуации, в които е узряла криза на разпад или на растеж. Слънцето отключва за пореден път епохалния конфликт между Плутон и Уран и за пореден път годината започва с ярки намеци за необходимост от реформи. Къде и как, зависи от степента на неудовлетвореност и наличие на ситуации, в които някой се опитва да диктува и налага еднолично условия. И тъй като предстоящото пълнолуние в Рак ще фокусира енергията си именно в тази критична област, през следващите дни е възможно да преживеем някои недоразумения в личния живот и семейните взаимоотношения.

Преди това обаче, в събота ни предстои интензивно и, за щастие, полезно общуване с близки и съмишленици. Много потенциално конфликтни ситуации биха могли да бъдат урегулирани именно през този ден, ако съумеем да овладеем преувеличаването на собствената си значимост и се опитаме да бъдем по-толерантни към чуждото мнение. Денят е идеален за забавления, развлечения и участие в публични мероприятия, но в случай че имате възможност да се срещнете с влиятелни личности, от които зависят бъдещите ви планове, може би ще бъде по-разумно да намерите начин да съчетаете полезното с приятното. Най-вдъхновени обаче ще се чувстват онези, които днес предприемат кратко пътешествие. Намерете си спътници, с които споделяте общи интереси, или изберете дестинация, която ще обогати познанията ви и ще ви срещне с хора, от които можете да почерпите знания и идеи.

Здраве, хранене и красота
В дните преди пълнолунието в организма протичат интензивни енергийни процеси на пречистване и подмладяване. Те от своя страна изискват специално отношение. Ако желаем да ги подкрепим и се намираме в добра физическа форма, е подходящо да преминем на разтоварващ хранителен режим с консумация на повече сурови плодове и зеленчуци, ядки и зърна. Така ще предоставим на тялото възможност за покой и облекчение след натоварващия режим по време на новогодишните празници. Все пак най-важното е да се вслушвате в нуждите на организма си, тъй като интензивният енергиен обмен може да изисква подкрепата на калориите, съдържащи се в храната. Емоционалното състояние в този момент може да бъде верен ориентир. Ако чувствате, че не ви достигат сили за активни действия, то по-добре яжте високо калорична храна. Ако пък усещате в себе си тежест и известна тъга, то тогава погладувайте за кратко, пийте повече течности и консумирайте повече пресни плодове и цитруси.