Джеб Буш ще се кандидатира за президент на САЩ

Свят

01-01-2015, 13:35

Снимка:

ipnews.in.ua

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Буш отново в надпреварата за Белия дом

Джеб Буш беше губернатор на щата Флорида през 2000 г., когато неговият брат Джордж Буш-старши спечели изборите за президент на САЩ

Братът на президента на САЩ Джордж Буш-младши и син на президента на САЩ Джордж Буш-старши е напуснал постовете си в корпоративни бордове и организации с нестопанска цел, подготвяйки се да се впусне в надпреварата за Белия дом, съобщи вестник “Вашингтон пост”, цитиран от БНТ.

Изданието се позовава на помощници на Джеб Буш, според които той иска да посвети известно време да проучи дали може по-скоро да се върне в политиката отколкото да продължи деловата си активност. Вестникът допуска, че действията на Буш може да са стретегически ход той да се подготви за участие в борбата за номинацията за кандидат-президент от Републиканската партия в изборите през 2016 година.

Джеб Буш беше губернатор на щата Флорида през 2000 г., когато неговият брат Джордж Буш-старши спечели изборите за президент на САЩ срещу Ал Гор – кандидат на демократите и действащ вицепрезидент по това време. Съдбата на тези избори беше решена от резултатите във Флорида.