Светът след 1 януари...

Хиляди се очаква да дойдат на плажа Схвевенинген, в предградие на Хага, за участват в традиционното новогодишно къпане в ледените води на Северно море.

В Испания влиза в сила закон за интелектуалната собственост, който изисква испанските издатели да получават заплащане от интернет търсачките за съдържанието, представяно при търсене.

От днес в Германия е в сила единна минимална заплата за страната от 8,50 евро на час.

Влиза в сила забраната за палене на огън в камини в Париж и околностите му, прието от местните власти по инициатива на местни еколози. Целта е да се намалят емисиите от фини частици във въздуха, които имат все по-сериозни последствия върху здравето на парижани.

В Полша влиза в сила закон, забраняващ доставката и рекламата на нездравословна храна в учебните заведения на територията на страната, приет на 23 октомври 2014 г. от Сейма - долната камара на парламента на Полша.

От днес аптеките в Словения ще могат да продават медикаменти, съдържащи екстракт от марихуана (канабиноиди), които до момента са забранени.

В Крим влиза в сила законът за забрана на нощната продажба на алкохол, приет от местния парламент на 22 октомври 2014 г. Спиртни напитки на територията на Крим ще се продават на дребно само между 10.00 и 23.00 ч. московско време.