Отменено е бедственото положение в Област Враца

Всички пътища на територията на областта са почистени и отворени

Отменено е бедственото положение в Област Враца. Всички пътища на територията на областта са почистени и отворени, възобновено е движението по междуселищните пътища от Републиканската пътна мрежа, като действията на Областно пътно управление – Враца продължават в случай на нови валежи, силен вятър и снегонавявания. Това съобщиха от Областна администрация Враца.

При промяна в климатичните условия и възникване на нова опасност от бедствие Областният съвет за сигурност и Щабът за изпълнение на Областния план за защита при бедствия продължава да действа при непрекъснат режим на работа. Областният щаб за привеждане в действие на Плана за защита при бедствия на Област Враца, след докладване от Директора на Областно пътно управление – Пламен Ганецовски и Директора на ОД на МВР – Иван Кирилов, както и на кметовете на засегнатите в областта общини, констатира, че са отпаднали обстоятелствата за обявеното бедствено положение и е нормализирана обстановката на територията на Област Враца.
Заповедта на Областния управител на Област Враца за обявяване на бедствено положение на територията на Област Враца е отменена, като е уведомен и министърът на вътрешните работи.