Два купона на открито се вихрят в Пловдив навръх Нова година

Мисия Пловдив

31-12-2014, 14:13

Снимка:

Plovdiv.utre

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Общината е осигурила "Градски транспорт" за празнуващите

Два щури купона ще се завихрят на открито на две различни места в Пловдив в новогодишната нощ. Това се случва за първи път от 16 години насам или откакто градът посреща заедно настъпването на новата година. По традиция празникът е организиран от общината на пл. "Стефан Стамболов", до шадравана. Отделно група диджеи ще вдигат за своя сметка и по собствен сценарий адреналина на веселяците на пл. "Съединение". От общината са разрешили забавата на младите хора, докато не се уморят от музиката, танци и шампанско.
Купонът на пл. "Стефан Стамболов" започва от 22 часа с концерт на ДJaneKoki и DJSilver на откритата сцена, която отдавна е монтирана до немския базар. В 22,40 часа на сцената ще излезе немска група DJSeream, а в 23,30 часа празничното настроение ще подгреят танцьорите от фолклорния ансамбъл "Тракия". Малко преди полунощ на видеоекрана ще се появи президентът Росен Плевнелиев. Народът, дошъл да празнува на открито, ще чуе поздравлението на държавния глава. 
В следващите секунди небето над Пловдив ще се озари в разноцветни фойерверки. Те ще бъдат изстреляни от три места - до сградата на общината, от Сахаттепе и Младежкия хълм, ще продължат десетина минути и ще се видят в Марково и Белащица. А от общината дори намекват, че фойерверките ще бъдат забелязани дори и от високите квартали на Асеновград
Кръшно хоро ще се извие около шадравана и ще тръгне по Главната. Танцьорите от ансамбъл "Тракия" ще го водят, а по-разтропаните граждани ще се хванат тутакси, за да се повеселят. Половин час след полунощ  на сцената ще излезе Криско, придружаван от неговия балет, а в 1,10 часа ще има концерт на Деси Тенекеджиева.
От общината са организирали пет автобусни линии за удобство на празнуващите. Градският транспорт със спирките от южната и северната страна на Тунела ще работи от 23 до 2 часа.