Бедствено е положението във Враца и Монтана

Работи се за възстановяване на движението по третокласните пътища

Бедствено е положението във Враца и Монтана, тежка остава обстановката в Кнежа. Отменено е бедственото положение в Ловеч. Това съобщи главен комисар Николай Николов, началник на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, цитиран от „Фокус“.

„В цялата страна няма бедстващи хора и откъснати селища без ток и вода. Изключение правят две махали във Видинско, на които все още не е възстановено електрозахранването”, поясни гл. комисар Николов. По думите му републиканската пътна мрежа, първокласните и второкласните пътища, са отворени. В момента се работи активно по възстановяването на движението на третокласните пътища. Главен комисар Николов поясни, че 300 служители на МВР са ангажирани пряко с всички дейности и си сътрудничат със служители на Агенция „Пътна инфраструктура”. „Очакваме вятърът да отслабне в близките 24 часа”, коментира той и добави, че се очаква и падане на температурите.

„Очакваме да превали в Югоизточна България, екипите са предупредени да бъдат в готовност. Най-важното е всички пътуващи да спазват указанията на компетентните органи, да гледат колата им да е в техническа изправност, да имат топли напитки и заредени мобилни телефони, за да може, ако се случи аварийна ситуация да бъдат готови”, каза още главен комисар Николов.