Италианските власти потвърдиха за седем спасени българи от "Норман Атлантик"

Двама не са се качили на борда

Българските граждани Виолета Папарева и Димитър Дечев, чиито близки вчера сигнализираха, че са били на ферибота “Норман Атлантик”, не са се качили на борда. Двамата се намират в Гърция, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.
Седемте българи, чието спасяване е официално потвърдено от италианските власти са: Марио Мусавитски, Галин Хайтов, Красимир Естов, Радка Тодорова, Стаменка Аргирова, Вергил Доспатлиев и Асен Асенов.

Галин Хайтов се намира в болницата в Бриндизи, където ще бъде опериран заради счупване на ръката. След медицински преглед Марио Мусавитски е освободен в добро здраве.
Останалите българи се очаква да пристигнат днес в Бриндизи с кораба „Сан Джорджо”. Българският консул от Рим се намира на място, за да посрещне нашите сънародници и да им окаже необходимото съдействие.

В предоставените от италианските власти списъци с пасажерите не фигурират С. Божилова и П. Ненова, чиито имена присъстват в първоначално разпространения от Министерството на външните работи на Гърция списък.