Издирват се двама от осъдените за убийството на Стоян Балтов

Двама от осъдените за убийството на студента Стоян Балтов са изчезнали

От 23 декември Вили Георгиев и Светлозар Стоилов са обявени за общонационално издирване. В затвора е само Александър Данаилов, съобщава "Правен свят".

На 19 декември Върховният касационен съд (ВКС) потвърди окончателно присъдата на Софийския апелативен съд, с която тримата бяха осъдени на по 18 години затвор.

ВКС не промени и обезщетенията от по 400 000 лева за двамата родители на Балтов, които осъдените трябва да изплатят солидарно.

Още същия ден прокурори са разпоредили на служители от "Съдебна охрана" да приведат тримата в затвора. На адресите, обаче, е бил открит само Александър Данаилов. Другите двама не били намерени. "Съдебна охрана" е уведомила прокуратурата.

На 23 декември сутринта двама обвинители лично са били в СДВР, за да уведомят за изчезването на Вили Георгиев и Светлозар Стоилов, съобщиха от пресслужбата на прокуратурата и добавиха, че още същия ден двамата били обявени за общонационално издирване.

На 5 декември 2008 г. студентът Стоян Балтов беше пребит до смърт. Той и негови приятели излизали от новооткритата тогава дискотека "Амнезия", но на метри от заведението били застигнати от 7-8 момчета. След спречкване и няколко обидни думи започнал бой, в който на Стоян Балтов са нанесени смъртоносни ритници в главата и шията, както и удари с тъпи и твърди предмети.

Част от фаталните удари с ритници са нанесени в главата, след като младежът вече е бил в безсъзнание, а по-късно починал.

Вили Георгиев и Светлозар Стоилов са поредните осъдени, които изчезват преди да бъдат приведени в затвора.

Миналата година избяга осъденият за убийство пред дискотека "Соло" Илиян Тодоров, който все още е в неизвестност.

Изчезнаха и известните като Братя Галеви – Пламен Галев и Ангел Христов.

Александър Данаилов и Светлозар Стоилов бяха с наложени от Софийския градски съд мерки за неотклонение "парична гаранция" и забрана да напускат страната. Вили Георгиев бе с мярка "подписка", на него не е била издавана забрана за напускане на пределите на България.