30 декември: Комфорт и гъвкавост

Хороскоп

29-12-2014, 21:35

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

29 декември - 4 януари: Ярки впечатления

Слънце в Козирог, Луна в Овен-Телец. Астрологична картина на деня

Съзнанието и емоциите ще продължат да решават конфликта си и във вторник, макар и с не така ярко изразени крайни състояния като през вчерашният ден. Емоциите ще генерират нетърпение и импулсивност, а съзнанието ще ни напомня че имаме планове, към които е добре да се придържаме, ако не желаем да загубим контрол върху ситуациите в живота си. Целта тук обаче е не борбата като такава, а обединяването на две привидно несъвместими нагласи. Ако успеем да обединим силата им ще можем да свършим повече отколкото сме планирали.
Подходящо е например, да се заемем с дела изискващи физическо усилие и бързи реакции, с кратък срок на реализация. Срокът е ключов фактор тъй като в следобедните часове ще настъпи драстична промяна в емоционално енергийния фон, която може и да не ви позволи да довършите започнатото.

Информационния обмен ще бъде съществения елемент генериращ динамиката през този ден. Ще бързаме да изпратим писма, новини и съобщения, да оформим документално обмена с официалните инстанции или просто да обменим последни новини и клюки. Някои от тях могат да станат причина да променим плановете си за новогодишните тържества в последния момент. Други ще ни дадат повод за размисъл, относно предстоящи перспективи и бъдещи активности.

В крайна сметка денят ще приключи далеч по-спокойно и подредено в сравнение с това как е започнал, което за пореден път ще ни покаже колко нелепо е да пришпорваме естествения ход на събитията и процесите.Когато Луната преминава през зодиакалния знак Телец, амбициите отстъпват  пред потребността от спокойствие, комфорт и желание да се погрижим за уюта и благополучието си. Това е най -доброто време за пазаруване, особено на храна, както и на вещи доставящи комфорт и удоволствие.

Работа и бизнес
Периодът благоприятства краткосрочни начинания и работа която може да бъде свършена в рамките на няколко дни. Заради твърде импулсивното поведение денят не е подходящ за крупни финансови операции. Не се доверявайте на обещания, които не са подкрепени документално-те много бързо могат да бъдат забравени.

Здраве, хранене и красота
Уязвими са главата, очите, мозъкът и зъбите. Не бива да ги натоварваме, а оперативна намеса и агресивно въздействие в дейността им могат да предизвикат нежелани усложнения.Възможно е да се активизират нови и да се обострят хронични възпалителни процеси.
Кожата сега е чувствителна към слънцето и вятъра и се нуждае от повече кислород. Отстраняването на мъртвите клетки чрез пилинг процедури ще и позволи да диша.