НСО показа новите си автомобили

Общество

29-12-2014, 16:31

Снимка:

Десислава Кулелиева, 24 часа

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Показват утре новите аудита, на които ще се возят министри и чужди гости

От службата подчертаха, че са купили базов модел

Националната служба за охрана представи пред медиите седемте нови автомобила от висок клас, с които ще вози министри и чуждестранни делегации от догодина, предаде БТВ.

При представянето на новите Audi-та, от НСО специално подчертаха в своето съобщение, че возилата са стандартно изпълнение на базовия модел и нямат допълнителните екстри, характерни за бизнес клас.

Причината за това уточнение е сериозната полемика през последните месеци, след като стана ясно, че ще бъдат закупени коли от топ модела на Audi – A8.

Лимузините са с цена от 124 000 лева бройката и са от по-висок клас от използваните за аналогични цели возила в значително по-богати страни като Австрия и Дания.

Бившият служител на НСО Николай Марков коментира, че става дума за автомобили без защита и, като цяло, службата се използва не за охрана, а за луксозен превоз.

Официалната позиция по случая беше, че седемте лимузини отговарят на изисквания, утвърдени още през 2009 г. и ще се използват до цялостната подмяна на амортизирания автопарк.