На 5 януари решават дали и феновете да са директор в "Левски"

Дали и представител на феновете ще трябва да подписва всеки важен договор в “Левски”?

Отговор на този въпрос трябва да се даде на 5 януари, за когато е насрочено първото заседание на новия управителен съвет на “сините”. След общото събрание на 17 декември бе решено Иво Тонев да остане председател на УС, Константин Баждеков да остане единствен изпълнителен директор, а тръст “Синя България” и Националният клуб на привържениците да са членове като юридически лица. На заседанието в първите дни на 2015 г. ще бъдат избрани другите трима членове. Но основното искане на феновете е Баждеков да не е единственият човек, чийто подпис се изисква за официализиране на важните документи.

На заседанието се очаква да присъства и самият собственик Тодор Батков. И с него да се води полемика по интересната тема.

“Ще поискаме по възможно най-официалния начин тръст “Синя България” да бъде изпълнителен член на управителния съвет на “Левски” заедно с Баждеков, който в момента е такъв. Батков се противи, нямало практика юридически лица да бъдат изпълнителни членове. Предложил е компромис това да бъде някой от тримата експерти. По принцип, ако е посочен от нас експерт, не би трябвало да имаме проблем. Вземем ли поста на изпълнителния директор, няма как да мине документ без подпис на представителя на тръста”, заяви председателят на “Синя България” Васил Колев. Това е механизмът, по който феновете искат да са реални участници в управлението на клуба.

Вероятно е двама от очакваните нови членове на “синята” управа да бъдат бизнесмени, които да помагат с подсигуряването на средства. А третият да е предложеният експерт от феновете.