Ваканцията в училище в града на Веселин Маринов започва с кючеци (видео)

Общество

28-12-2014, 19:54

Снимка:

screenshot/YouTube

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Коледен купон в коридора се вихрил на 23 декември в СОУ „Цанко Церковски” в Полски Тръмбеш

Видео от едно българско училище, в което ученици и учители обявяват начало на ваканцията с бурни кючеци и цигански оркестър, взриви интернет, предаде 24 часа. То е публикувано от възмутен потребител в сайта YouTube със заглавие „Гимназията в Полски Тръмбеш - срам и позор !!!!!”

Градът е известен като родното място на певеца Веселин Маринов. Събитието се е състояло на 23 декември в СОУ „Цанко Церковски” в Полски Тръмбеш. Това е последният учебен ден преди ваканцията и учители и ученици си спретнали коледен купон в коридора. Поканен е цигански оркестър, който забива с мощни кючеци и ориенталски ритми.

Видеото показва как учениците, значителна част от които от ромски произход, умело въртят гюбеци и се радват на кръчмарските ритми. Сред тях се вихри и мъж, на видима възраст над 30 години, за когото се предполага, че е учител.

Дори и да не е, обаче, цялата вакханалия се вихри под строгия поглед на госпожите. Вижда се, че те стоят отстрани и купонът среща тяхното одобрение.

Коментарите на клипчето са повече от критични: „Безобразие, как може директорът да позволява такова нещо?”, „Браво на директорката, позор”, „Направо и по една чалма да им дават, като ги гледам вече са готови...”, „Какво става тука бе?! Добре де, няма ли кой да му вземе кларинета на тоя? Къде са учителите? Къде е другарката Минева?”, „Директорът да се накаже, или и той е на купона...”, „Това е бъдещето на България!”.