Погребаха полицая, загинал в катастрофата при българо-турската граница

На траурната церемония присъства министърът на вътрешните работи Веселин Вучков

34-годишният граничен полицай Асен Асенов бе погребан днес в свищовското село Орeш. Полицаят загина при пътния инцидент на южната ни граница, до село Горно Ябълково, община Средец. На траурната церемония присъства министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, предаде БНР.

Mинистърът отказа да коментира искането на най-големия полицейски синдикат в ръководството на МВР да има оставки заради трагичния инцидент.

„Наистина днес е такъв ден, в който не бихме искали да коментираме конкретики, от утре ще си направим коментарите, от понеделник, вторник, първите дни след празниците, ще обясним нашата позиция”, бяха думите на Вучков.

По отношение на това кога ще приключи проверката на инцидента, Вучков каза: „Те са две неща, които трябва да се разграничават. Едното е конкретният инцидент, по който следствието и прокуратурата от Бургас ще кажат в крайна сметка каква е причината, а другото е  дали формата и съдържанието на тази операция, която стартира преди година и два месеца, е подходяща. И утре и вдругиден ще обясним какво е направено до този момент”.

На поклонението в местната католическа църква и на погребението на Асен Асенов бяха и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, много гранични полицаи и стотици жители на Ореш. Община Свищов пое разходите за погребението, а при необходимост ще помогне на семейството на загиналия граничен полицай.