Азис: Отиват ми кючеците - нали съм циганин

Не одобрявам тази модернизация на музиката, заяви попфолк певецът

Аз не одобрявам тази модернизация на музиката. Мога да пея и модерно. За никого не е тайна, че мога да пея доста стилове - не е проблем R'n'B, не е проблем народно, но не мисля, че чак прекаленото смесване на стиловете е толкова добро, защото ние не сме MTV - ние сме балканска страна, заяви Азис пред bTV, предаде 24 часа.

Причините, които са довели попфолка до сегашното състояние да избяга от себе си, Азис коментира така: „Изпълнителите сами приеха думата попфолк като обида и не можаха да устоят на това. Аз продължих да правя своите кючеци и буквално хиляди, хиляди хора да избухват на тях, защото де факто човекът, който прави кючеците и остана да ги прави, съм аз и не се притеснявам. Да, на мен ми отива, защото аз съм циганин и при мен е много по-лесно. Няма от какво да се срамувам”.

Азис подчерта, че умишлено не поема много участия и предпочита да има достатъчно свободно време.

„Аз не работя много. Не искам. Работя най-много един или два пъти в месеца. Така ми е по-хубаво, така ми е по-спокойно, така се чувствам човек. Не се налага да бързам, не се налага да спя отзад в колата, не се налага да се пребиваме по пътищата, не рискувам нищо. Имам време за себе си, за мислите си, за парчетата си, за личния ми живот”, сподели Азис.