Комисия в НС ще разглежда инцидента с граничните полицаи

Заседанието ще бъде в началото на следващата година, заяви Явор Хайтов

Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред ще поиска в началото на следващата година изслушване заради инцидента при село Горно Ябълково, при който загина полицай. Това обяви в предаването "Неделя 150" на БНР зам.-председателят на Народното събрание Явор Хайтов.

„Не мога да бъда спокоен лично и да не съм обезпокоен от този неприятен инцидент. Мога да ви уверя, че като парламентарист, аз ще искам да стигнем до реалната истина – какви са причините за смъртта на този млад колега. У нас има нагласа да направим наистина промени, които са необходими“, поясни Хайтов.

„Бързането в случая не е най-добрият съветник. Трябва да сме малко по-търпеливи, така че стъпка по стъпка да се изяснят причините, довели до този инцидент. Аз ще търся отговор и на въпроса - защо се стигна и до един друг инцидент – този в Лясковец, когато министерството също даде свидни и скъпи жертви. Конкретно по случая на границата ни може би януари или февруари убеден съм, че и ръководството на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ще иска да чуе реалността“, категоричен бе зам.-председателят на НС.