Миков: 2014 г. беше трудна за БСП

Политика

27-12-2014, 18:18

Снимка:

БСП

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Михаил Миков застава начело на БСП

Михаил Миков: Моделът на БСП е изчерпан

Причина за лошите резултати на изборите е и в организационното състояние на партията

БСП изпраща трудна година, решена повече от всякога да посрещне една нова година, в която ще продължи да отстоява достойно ценностите на социализма и социалдемокрацията, ще продължи да консолидира редиците си и да се модернизира, в която усещането за общност в партията окончателно ще надделее над индивидуалните интереси. 

С такова послание се обърна лидерът на левицата Михаил Миков към членовете и симпатизантите на Българската социалистическа партия дни преди новогодишната нощ, съобщиха от пресцентъра на партията. 

В него председателят на БСП изразява надежда и увереност, че социалистите ще посрещнат следващата Коледа с повече успехи и ги призовава да не губят вяра в борбата си за повече справедливост и солидарност.

„Това беше годината, в която БСП имаше най-лошите си изборни резултати от началото на прехода. Лоши бяха резултатите ни както на изборите за Европейски парламент, така и на изборите за национален парламент. Причина за слабите ни резултати е и организационното състояние на партията, и слабата координация между отделни структури, недостатъчно последователната ни политика по някои въпроси, но и липсата на самочувствие и воля за победа у мнозина наши членове“, призна лидерът на БСП.