България е на първо място сред предпочитаните дестинации за новогодишните празници

Общество

27-12-2014, 08:00

Снимка:

Wikipedia.org

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

От Коледа до Нова година сънищата са пророчески

И все пак сняг за Нова година

Рождество Христово, който е един голям християнски празник, се празнува в домашна обстановка и голяма част от нашите сънародници ще бъдат с близки, роднини и приятели, независимо дали става въпрос за страната или в чужбина. Това каза за Фокус Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

По думите му има много пътувания към чужбина със същата тази цел, тъй като много наши сънародници работят в Германия, Испания, Италия и съответно ще бъдат посетени от свои роднини. На първо място сред предпочитаните дестинации, към които се пътува в дните около Нова година, е България, посочи Драганов.

„В България най-търсени са балнео, спа и уелнес туристическите места. Това са Велинград, Поморие, Сандански, Хисар, Кюстендил, Вършец и навсякъде, където има топли минерални води, включително и в зимните курорти хотелите, които предлагат балнео, спа и уелнес; местата, където може активно да се практикува ски и сноуборд – това са около 36 зимни курорта в България, които предлагат такива услуги; различни къщи за гости, вили и малки семейни хотели, които предлагат уютна обстановка, храна на бавен огън и екологично чисти продукти”, обясни той.

Драганов посочи, че всички зимни курорти са обновени. „В Банско беше завършен околовръстният път, беше извършен изцяло ремонт на вътрешната инфраструктура на града и са открити нови паркоместа. Пампорово се организира като курорт, който е свързван със семейства с деца и почти навсякъде в целия курорт има достатъчно съоръжения, които да помагат на младите скиори и детски ски училища и всичко, което е свързано с тях. Боровец, с неговия сноуборд парк и осветяването на пистите, дава възможност за хора от всички възрасти да практикуват възможно най-дълго зимни ски спортове”, обясни директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.