Пиян вилня в спешното във Враца

Преди да се появи полицията, нападателят изчезнал с люти закани, че ще се върне

Пиян мъж е вилнял в спешното приемно отделение на врачанската болница, съобщава „24 часа". Случката се разиграла тази нощ. Преди да бъде арестуван пияният държал часове наред в напрежение медицинския персонал и охраната. 30-годишният Димитър Цолов от близкото до Враца село Згориград днес е осъден по бързата процедура в районния съд за хулиганство.

Мъжът пристигнал час след полунощ пред спешното с дъщеря си и настоял момиченцето веднага да бъде прието и прегледано. На детето му било прилошало и вдигнало висока температура. В същия момент дежурният лекар д-р Саид Дауд приемал друго дете с остри коремни болки и помолил настоятелния баща да изчака.

Цолов обаче се разбеснял и с псувни и юмруци се нахвърлил върху женения за българска ливански лекар. На помощ се притекъл охранител. Той бил нападнат от пияния. Саморазправата била прекратена след намесата на цялата охрана. Преди да се появи полицията, нападателят изчезнал с люти закани, че ще се върне и ще накаже подобаващо охранителите на отделението.

Час по-късно той действително се върнал. Бил въоръжен с бухалка и налетял да бие охранителите. Когато видял идващата за втори път патрулка, мъжът се скрил между линейките на болничния паркинг. Там бил спипан от органите на реда, които след кратка съпротива го закопчали.