Татковци ще протестират в Деня на бащата

Общество

26-12-2014, 08:30

Снимка:

Dariknews.bg

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес е Денят на бащата

Честито, татковци!

На втория ден от Коледа отбелязваме празника на бащата

На втория ден от Коледа празнуваме Деня на бащата. Обикновено днес се правят подаръци на бащите, а семейството празнува заедно. Денят на бащата съществува навсякъде по света, но се отбелязва на различни дати.

Вече няколко години сдружение на мъжете-родители организират различни изяви в защита на бащинството и равни права и за двамата родители в едно семейство. И тази година мнозина бащи, разделени с децата си, ще излязат на улицата, за да изразят недоволството си, предаде Нова телевизия.

Вторият ден на Коледа - 26 декември, е Събор на Пресвета Богородица. В деня след Рождество Христово вярващите се събират, за да величаят с хвалебни и благодарствени песни Божия промисъл и да отдадат почит на Богородица, родила Спасителя.

В този ден се чества паметта на Св. Йосиф Обручник, на цар Давид като славен родоначалник на Исуса Христа и на Яков, брат Божий, пръв християнски епископ на гр. Ерусалим.

По решение на Второто национално общо събрание на съюза „Ние жените за достойнство и равенство” (28 март 1997) църковният празник на Свети Йосиф Обручник, земния баща на Исус, се отбелязва като празник на бащата. За първи път е честван през 1997 г.