Русначе обърка в училищна пиеса Св. Йосиф с Йосиф Сталин

Общество

25-12-2014, 19:53

Снимка:

Flickr.com/JBrazito

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Едва преди началото на спектакъла семейството му заподозряло, че е станала някаква грешка

Ученик от Санкт Петербург се обърка и си подготви за училищната рождественска пиеса костюм на Йосиф Сталин вместо на Св. Йосиф.

„Вчера 12-годишният ми син участва в рождественския спектакъл. По-рано той обяви, че са му дали ролята на Йосиф Сталин, който съобщава нещо на някаква си жена. Ние не се учудихме много, тъй като през годината в училището изиграха много и всякакви роли”, пише бащата Федор Гавриченко във Фейсбук.

Той разказва как цялото семейство се включило в създаването на костюма за ролята - бабата зашила генералски лампази, намерили офицерски ботуши, направили мустаци и папката на Генералисимуса със звезда.

Едва преди началото на спектакъла семейството заподозряло, че е станала някаква грешка.

„Преди самото начало стана ясна и самата драма - на сина ни му била поверена ролята на Йосиф, но не Йосиф Сталин! Просто на Йосиф, който съобщава Благата вест на Дева Мария”, продължава разказа си бащата.

Тъй като обаче до началото на пиесата оставало малко време, на момчето се наложило да изиграе ролята с подготвения си костюм. Родителите съобщават пък, че дрехите на Сталин имали огромен успех.