Станишев поиска прошка от БСП

Евродепутатът определени червената партия като“моето голямо семейство“

Евродепутатът и бивш председател на БСП Сергей Станишев се обърна на Бъдни вечер към съпратийците и симпатизантите си. На профила си във Фейсбук той написа, че иска прошка от БСП – „моето голямо семейство”.

Ето го и цялото обръщение на Станишев в социалната мрежа:

„Скъпи приятели,

Днес всички сме в очакване на Рождество Христово. Някои заради вяра, други заради празника, трети заради топлината на пълната къща.

Моята е пълна с емоция и вълнение заради очакваните подаръци, а два чифта любопитни детски очички търсят чувала на Дядо Коледа.

Реших да напиша тези редове именно днес, защото ми се иска всеки от нас да забрави лошото, злобата на деня и на политиката. Иска ми се да сме здрави и успешни като нация. И тази вечер на всяка трапеза да има благослов за страната ни, хармония и надежда.

Искрено вярвам, че отдавна заслужаваме мястото си в Европа и не бива да допускаме друго отношение към България. Дано Новата 2015 година да е пълна с очакване, с усмивки и добри каузи! Пожелавам го на всички сънародници - където и да са по света, каквато и религия да изповядват.

Няколко думи и за БСП - моето голямо семейство. С много от вас сме преживели възходи и падения. Плакали сме от радост и от болка. Споделяли сме чувства и спомени. Заради това искам в навечерието на Коледа да ви благодаря, да ви поискам прошка, да ви простя и да ви пожелая много здраве и лично щастие.

Надявам се, че Новата 2015 година ще донесе на всички нас в БСП много победи, самочувствие, удовлетворение и единство!

Боли ме, когато чета и слушам междуличностни нападки или упреци към партията. Само заедно можем да минем през всички предизвикателства.

Прочетох и за себе си доста спекулации. Тази година беше трудна за мен в много отношения - взех трудни решения. Но категорично мога да кажа, че БСП е и продължава да бъде моя кауза. Стоя зад ръководството на партията, зад структурите и хората ни по места. Смятам, че предстоящите местни избори са решаваща битка, в която БСП трябва да влезе в добра кондиция.

В навечерието на най-светлия празник - на раждането на надеждата - ми позволете да се обърна към вас с християнското: "Мир на земята! между човеците - благоволение!"