Габровски деца събраха 485 лева в подкрепа на "Българската коледа"

Мисия

24-12-2014, 17:24

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

485 лв е сумата, събрана от благотворителната разпродажба на коледни картички, нарисувани от деца, за да помогнат на деца с вродени заболявания. Събитието се организира за втора поредна година от ХГ „Христо Цокев” под патронажа на областния управител на област Габрово и е в подкрепа на инициативата на Президента на Република България – Българската Коледа. В инициативата се включиха ученици от училища, детски градини, читалища, школи и “Ресурсен център – Габрово”. По време на официална церемония победителите от конкурса „Подари Коледна усмивка” бяха наградени, а гостите на събитието имаха възможност да закупят коледни картички, с което да дадат своя принос към общата кауза.

Областният управител Николай Сираков отправи своята благодарност към всички деца, които са се включили в изработването на толкова много картички, за да бъдат съпричастни към каузата „Българската Коледа” и към всички онези, които чрез даренията си ще се включат към тази благотворителна инициатива.

В своето обръщение по време на разпродажбата на картичките, областният управител сподели, че когато правим благотворителност трябва да имаме малко повече осъзнатост към този съкровен акт. „Обикновено нашите сърца се отварят в празничните дни и ние даряваме, но дали има начин, по който да усилим тази енергия и да заредим с нея повече хора и не само по празниците” запита риторично Николай Сираков.

Областният управител се обърна към всички гости на събитието и призова всеки един, който е дарил, да си помисли не за проблемите и онова, което трябва да се свърши, а как тази вечер с направеното  дарение и жест, е помогнал на едно дете да се почувства по-добре. „Помислете само, че деца със специални образователни потребности помагат на деца със специални образователни потребности! Само за това да си помислим няколко минути преди сън е достатъчно, за да сътворим един по-добър свят” – допълни още Николай Сираков.