Йордан Караджов: Бъдни вечер е време за смирение и спокойствие

Общество

24-12-2014, 13:00

Снимка:

Wikipedia.org

Автор:

Маргарита Колева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Йордан Караджов с рок "Приказка"

Усещането ми за тази нощ е много специално, заяви рок-музикантът

За мен Бъдни вечер е най-истинският празник. На Бъдни вечер давам всичко от себе си, за да посрещнем празника със семейството на трапезата. И винаги е било така. Това каза в интервю за Bulgariautre Йордан Караджов, вокалист на група „Сигнал“.
Това са най-светлите празници. Аз и моето семейство сме възпитани от бабите ни във вяра, смирение и спокойствие, когато дойде този миг на годината. Така сме възпитали и нашите деца. Има хора, които посрещат празника малко дежурно, просто защото трябва да бъде посрещнат.
За мен усещането за тази нощ е много, много по-специално, посочи музикантът.
Той допълни, че в нощта на Бъдни вечер си пожелава здраве – за него, семейството му и за двете му внучки -  3-годишната Ния и Алиса, която е на 2 месеца.

Йордан Караджов каза още, че в творчески план за него и група „Сигнал“ 2014-та година е била много добра.  В момента музикантите събират идеи за нов албум. „Може би някъде през есента на следващата година ще се появи на хоризонта. Не казвам на пазара, защото в момента няма такъв“, посочи той.

Попитан как се зарежда с позитивна енергия, той отговори, че на това го е научила баба му Екатерина. Тя  казваше: „Йордане, хвърляй всичко лошо зад себе си и гледай само напред“. Тя беше една много мъдра жена и до ден днешен ръководя живота си по нейните сентенции, които ми „преподаваше“. Така че гледам напред и всичко, което касае положителното, го възприемам по най-истинския начин. Много бързо изключвам от лошите моменти.

На читателите на Bulgariautre Йордан Караджов пожела да са по-вярващи, по-смирени. Да са по-добри и по-усмихнати. И разбира се, да са живи и здрави.