Вестниците във вторник, 23 декември

Най-доброто от печата

23-12-2014, 06:13

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Военното разузнаване разследвало има ли офицери травестити


„24 часа"
Военното разузнаване е било ангажирано с разследване дали български офицери са участвали във форум на военните травестити във Вашингтон.
Това съобщи парламентарният секретар на Министерството на отбраната Пламен Даракчиев във фейсбук страницата си вчера.
Поводът, по който са задействани хора на служба "Военна информация", е парламентарно питане на депутатката от "Атака" Калина Балабанова дали евентуално български офицери с различна сексуална ориентация не са участвали във въпросния форум.


Василев взема половината БТК за 20-ина хиляди евро
„Труд"
Цветан Василев напоследък говори рядко. Според него това е така, защото проблемите на КТБ нямало да се решат от хвърлени в публичното пространство думи. Една нова тема обаче не спира да занимава съзнанието му и това е БТК (Виваком) или по-точно как да запази контрола си върху телекома.
За разлика от многото други пропаднали начинания на бившия банкер, заради които именно КТБ е в процедура по фалит, телекомът е актив, който е реален и способен да носи приходи.


Син на катаджия обра Бил Гейтс
„Стандарт"
32-годишен син на български катаджия се оказа най-големият хакер в света. Алекси Коларов бе заловен в САЩ, след като дръзнал да хакне кредитната карта на самия собственик на "Майкрософт" Бил Гейтс. Нашенецът е известен зад Океана като един от най-добрите компютърни специалисти.
Американците твърдят за него, че е истински гений и ако се труди във фирма на Бил Гейтс в Силиконовата долина, съвсем законно би станал милионер. Сънародникът ни обаче имал тръпка към това да разбира "непробиваеми" банкови системи. Коларов бе арестуван за първи път през 2013 г. в Парагвай.


Отнемат 3,6 млн. лв от роми, прали пари на врачки
„Монитор"
Парите идвали у нас от Палестина.
Наши роми, прали пари на палестински врачки, може да се разделят с имане за 3,6 млн. лв. Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) е внесла иск в Плевенския окръжен съд срещу съпрузите Иван и Иванка Маринови и синовете им Станьо Маринов и Горан Станев.
Семейството от Долни Дъбник беше задържано през януари 2014 г. при спецакция на МВР, ДАНС и Окръжната прокуратура в Плевен по подозрение за пране на пари чрез банкови преводи от Палестина.
Тогава стана ясно, че врачки, измамници и знахарки от палестинските окупирани територии са изпрали близо 2,5 млн. долара у нас.
По данни на разследващите циганите успели да осветлят огромната сума, която получавали от сметки на две фирми и 15 физически лица от палестинските окупирани територии. Петима от циганския род изпрали общо 2,5 милиона щатски долара за периода 2010-2013 година. Според разследващите част от парите ромите „вложили” в строежа на огромни незаконни палати.


Държавата поема изцяло санирането на панелките
„Сега"
Амбициозен, но неясен план за санирането на панелки за милиарди левове, който започва ударно да се прилага от 1 януари, обяви вчера регионалният министър Лиляна Павлова. Само през 2015 г., когато има и местни избори, за него ще бъдат похарчени 1 млрд. лв. Още на старта обаче се налагат ограничения. Основното ново правило на програмата е, че ще могат да кандидатстват сдружения на собствениците от блокове с над 36 жилища, но не и отделни входове. Проектите ще се движат не от държавата, а от общините. Създава се и фонд, който да поеме 100% финансирането, без ангажимент от страна на домакинствата.


Почина певецът Джо Кокър
"Всеки ден"
Британският певец Джо Кокър почина на 70-годишна възраст, съобщиха световните агенции.
Кариерата на родения в Шефийлд артист продължи повече от 40 години. Сред най-известните му песни, станали световни хитове са You Are So Beautiful и Up Where We Belong.
Агентът на Кокър Бари Маршъл потвърдил, че легендарният изпълнител си е отишъл след продължителна битка с рака на белия дроб. Представителят на музиканта каза, че певецът е бил "просто уникален" и че ще е невъзможно да се запълни мястото, което той оставя в сърцата на почитателите си.
Джо Кокър е починал в дома си в щата Колорадо, през цялото време той е бил обграден от близките си.


Григор Димитров стана Спортист на годината
"Новинар"
Григор Димитров е Спортист на годината. Тенисистът стана № 1 в традиционната класация на "Нове Холдинг", а церемонията по награждаването бе тази вечер. Гришо не присъства, тъй като е в САЩ, но благодари за приза чрез видеопослание. Негови подгласници са щангистът Иван Марков и сноубордистката Александра Жекова.
Четвъртото място е за Станимира Петрова, а пети е Кубрат Пулев. Боксьорът също не присъства на церемонията, а водещите обявиха, че е възпрепятстван и не може да си вземе наградата.
За отбор на годината, напълно очаквано и заслужено, бе обявен националният ансамбъл по художествена гимнастика. Грациите ни, в състав Михаела Маевска, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Ренета Камберова и Християна Тодорова, спечелиха първа световна титла за България в многобоя от 18 години насам.