23 декември: Естествен порядък

Хороскоп

22-12-2014, 21:15

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Астрологична картина на деня

Въпреки че Луната ще се движи на празен ход, а може би тъкмо заради това, вторник се очертава като още един мощен в езотерично отношение ден. Ден, в който се пробуждат вътрешните сили и се трансформира мъжката енергия. Подходящ за осъществяване на връзка и използване на природните сили и елементи. Затова, ако имате възможност да се свържете с тях, чрез съзерцание или динамична разходка сред природата, не се колебайте да го сторите.

Изгревът на Слънцето сега притежава и проектира към земята мощна обновяваща сила, а малко след залез на небето ще изгрее новата Луна в компанията на Венера - струва си да се преживее.

В някои езотерични школи на този ден се правят посвещения, предаващи знания, способности и енергия от учител на ученик. Полезно е осъществяването на реална или ментална връзка с Учител, Гуру, или мъдър човек, на чиито напътствия и насоки можете да разчитате. Не е необходимо да полагате особени усилия, за да ги търсите обаче - това може да бъде някой от родителите ви или друг възрастен родственик. Днес белобрадият старец Сатурн Мъдреца, навлиза в царството на познанието и философията - Стрелец, така че поривът към знания и интуитивни прозрения за бъдещето, може да бъде пробуден по всемъзможен начин.

За Сатурн или добро, или нищо, затова засега нека само отбележим неговото преместване и да се възползваме от услужливо преминаващата през Козирог Луна, за да уловим неговите послания за новите предизвикателства, които ни е приготвил през следващите две години и половина.

Тъй като Луната ще се движи без курс, денят едва ли ще зарадва онези, които са решили в последния предпразничен ден да се заемат с важни дела. Но пък ще зарадва тези, които са решили да си почиват - телом и духом. Денят е свързан и с плодородието, поради което е успешен за земеделска работа и начинания, по отношение на които, очакваме бавен, но затова пък стабилен растеж. Всички подсъзнателно насочени съзидателни усилия действия и постъпки задължително ще дадат резултат. Подходящо например е днес да започнете строителство. А също и да тръгнете на дълго пътешествие, от което ще се завърнете обогатени с познания и впечатления.

Работа и бизнес
Денят е подходящ за обмисляне и планиране на дългосрочни начинания, неразчитащи на бързи печалби и случайни резултати, за които сме готови да дочакваме спокойно и неприбързано естествения ход на събитията. Резултатни ще бъдат и дейности, в които разчитаме на интелектуален потенциал и способност за концентрация, планиране, разчети, генериране и обсъждане на нови идеи, работа с архиви и база данни, създаване на идейни проекти.

Здраве, хранене и красота
В здравословно отношение денят може да се окаже тежък, особено за онези, които не разполагат с възможност сега да поддържат по-пасивен режим на живот. Всички физеологични процеси все още са в застой, а налягането в клетките е твърде голямо. В природата и тялото протича процес на обновление и намесата в него е нежелателна и дори вредна. Не се напрягайте излишно и се въздържайте от медицински интервенции. Въздържайте се от употреба на алкохол и стимулиращи напитки, тъй като в този период протича естествена настройка на организма за целия лунен месец. Препоръчително е също да изключите от менюто си месото и други тежки и трудносмилаеми храни.